La Història de Cartonatges El Tigre

Els Origens

El nom de l’empresa ve donat per la ubicació que tenia a l’any de la seva fundació, el 1949, el carrer del Tigre de Vilanova i la Geltrú, al costat de l’antic camp de futbol.

Els principis van ser difícils, amb una producció i medis molt rudimentaris. Es fabricaven caixes de cartró gris, folrades amb diferents papers. Els destinataris d’aquestes caixes eren les industries de calçat, gèneres de punt, perfumeries, Cementos Griffi, etc… , totes elles ubicades en l’ambit local o comarcal.

A partir dels anys 60 es produeix el gran avanç del cartró ondulat. A partir d’aleshores es van deixant de costat les tradicionals caixes folrades, per anar entrant en un nou mercat, la fabricació d’embalatges de cartró ondulat.

Aixó ens va permetre sortir del mercat local i comarcal, i poder arribar a diferents empreses de l’estat Espanyol, inclús vàrem arribar a exportar caixes a paisos com Andorra i Portugal.

Aquí és on es produeix el gran canvi a la nostra empresa, tant en maquinaria com en instal·lacions. Ens vàrem especialitzar en caixes plegables i impresses. Els vells locals del carrer del Tigre, es van quedar petits, i vam donar el salt als locals actuals, al camí Capellans de Vilanova (al costat de la Ronda Ibèrica), on disposem de 2000 m2 de naus i magatzem. Amb aquestes instal·lacions i maquinaria més moderna, sobretot quan fem referència a les troqueladores, podem fabricar qualsevol tipus i tamany de caixa o embalatge de cartró ondulat.

Pel que fa referència a les troqueladores, la superficie de troquelat va desde 800×600 mm. fins als 2500×2500 mm., amb aquestes mides podem cobrir totes les necessitats que ens exigeixen els nostres clients.

El complement de tot aixó, és la impressió, aquí també s’ha produït un salt espectacular en els últims anys. De les antigues impresores Tipogràfiques, s’ha passat a les modernes màquines Flexo i a la qualitat de la Serigrafia i de la Impressió Digital.

Al incorporar la Impressió Digital als processos de fabricació, l’Empresa va decidir incorporar una nova secció, la Secció de Retolació, això va passar l’any 1995.

La Evolució durant aquests anys, en aquesta secció, ha estat tan gran, que l’empresa ha anat invertint en maquinaria i formació, el que ens permet en aquests moments, poder realitzar gran quantitat de feines i donar serveis a moltes empreses i particulars de la comarca , en un camp, el de la Retolació i la Impressió Digital en constant evolució.

Cartonatges El Tigre a la Fira de Vilanova
Antigues instal·lacions al carrer del Tigre